Opening dagbesteding

Een aanzienlijk aantal cliënten bij Woon in Balans heeft geen werk of een passende dagbesteding. Dat terwijl het hebben van structuur voor onze doelgroep van groot belang is. Bovendien stimuleert het hebben van zinvolle daginvulling het gevoel van eigenwaarde. Vanaf augustus 2018 huren we een ruimte die bedoeld is als plek voor dagbesteding. We hebben de ruimte geschilderd en gezellig ingericht, maar het blijkt lastig om er een duidelijke structuur aan te geven zonder een vaste medewerker specifiek voor de dagbesteding. In het eerste jaar wordt de ruimte eigenlijk alleen gebruikt wanneer cliënten daar behoefte aan hebben en zelfs dan alleen als de begeleiders van de woongroepen daar tijd voor hebben.

Dit moet veranderen en in het voorjaar van 2019 besluiten we dat er vanaf september 2019 een vaste medewerker voor de dagbesteding op deze locatie moet komen. Deze medewerker gaat ervoor zorgen dat de dagbesteding vier dagen per week open is, zodat cliënten gestructureerd aan zinvolle daginvulling kunnen werken.

Dankzij de sollicitatie van een gemotiveerde en ervaren kracht is dat gelukt! Op 2 september 2019 vindt de officiële opening plaats met Eugenie als de vaste medewerkster voor de dagbesteding.